Digitalt + Gammalt = WIN!

22 februari, 2010 av admin Lämna en kommentar »

Logitech's Squeezebox Duet

Logitech's Squeezebox Duet

Förhoppningsvis har många av oss vid det här laget lärt sig att att gammal HiFi utrustning fortfarande står sig än idag. Dock ska man inte vara helt naiv för den nya tekniken som står runt hörnet. I bästa fall är det en win – win situation alltså konsten att kunna kombinera det gamla med det nya som ofta kan leda till en oslagbar kombination – även för den kräsne audiofilen.

Det vi brukar använda oss av i butiken för kunder när de vill provlyssna något är att vi rekommenderar att de tar med sig sin egen CD-skiva som referens. Annars får de välja bland vår relativt stora kollektion av cd-skivor eller just från vårt omfattande digitala bibliotek – som går genom vårt logitech squeezebox duet system. En liten box som transporterar ljudet från din dator digitalt genom trådlöst nätverk till slutligen din

Våran Denon DCD SA1

Våran Denon DCD SA1

stereoanläggning. Jag ställde mig lätt skeptiskt till en början eftersom squeezeboxen är en ganska liten sak om man mäter den emot en av våra high-end cd-spelare. Men faktum är att vi har provlyssnat den gentemot våra dyraste cd-spelare och ljudskillnaden är marginell. CD-spelaren är fortfarande kung, men äntligen har man en bra lösning för oss som gillar att lagra sin musik på datorn.

Lägg märke till att ditt digitala musikbibliotek måste vara lagrat i ett bra format såsom flac. Och man måste vara uppmärksam precis som CD-spelare att inspelningen måste vara på topp.

//Max Rehifi.se

Annonser

Lämna ett svar


3 * = eighteen