REHIFI.SE = Årets unga entreprenör i region syd

4 juni, 2010 av admin Lämna en kommentar »

Det är med stolthet vi kan berätta att vi tog hem priset som årets unga entreprenör 2010 i region Syd.

För oss är priset som delades ut av Founders Alliance ett bevis på att vår strävan efter att hela tiden förbättra och optimera har gett dig som kund stor nytta.
Vi passar på att tacka Fena och Venture Lab som nominerade oss och hjälpt oss komma så långt som vi har idag. Men framförallt tackar vi dig som kund. Det är du som gjort att vi lyckats komma så långt som vi har!

Ingången till butiken med personal

Hur gick tävlingen till?
Alla entreprenörsföreningar hade möjlighet att nominera de tävlingsdeltagare man tyckte kunde platsa i tävlingen. Sedan handplockade Founders Alliance fyra stycken entreprenörer som fick tävla i Malmö Arena. Det var bortåt 100 medlemmar som var själva juryn som utsåg vinnarna. Detta gjorde de baserat på bolagens siffror samt ett antal frågor som deltagarna fick besvara på scen.

Vad har ni för framtida utmaningar och hur ska ni klara av dem?
Varje vecka slängs det fortfarande HiFi för miljoner på våra soptippar. En av våra största utmaningar är att få fler att rådfråga oss först för att höra om anläggningen är värd någonting och framförallt Hur mycket! Genom att nå ut till fler kan vi tillsammans verka för en bättre miljö.
Vårt mål är att fortsätta växa för att låta så många som möjligt uppleva fördelarna med begagnad HiFi. Varje butik kostar över en miljon kronor och det är en utmaning att skapa likviditeten för att kunna växa tillräckligt snabbt. En annan viktig aspekt är att få in den kunskap och erfarenhet som krävs för att bygga en internationell butikskedja. Detta kommer vi att uppnå genom att sälja en del av bolaget för att den vägen få in både kapital och kunskapen som behövs.

Varför ska man egentligen köpa begagnad HIFI när det finns så mycket nytt att välja på?
Grunden för att köpa begagnad HiFi är att du sparar mycket pengar jämfört med att köpa nya produkter, det rör sig ofta om flera 1 000kr . Själv väljer vi alltid det som ger oss mest för pengarna och vi ser ingen anledning till varför du inte skulle vilja göra det!

Men teknikutvecklingen då, kan gammal hifi verkligen fungera bra?
Teknikutvecklingen är i det närmsta obefintlig på högtalare, förstärkare och skivspelare. Därför är dessa perfekta att köpa begagnade och dessutom håller de värdet väl framöver också.
Däremot tappar t.ex. hemmabioreceivers och dvd-spelare mycket mer i värde då man hela tiden utvecklar bättre teknik.

Prisad för gammal och ny teknik i kombination – Sydsvenskan
Årets unga entreprenör – newsdesk

Relaterat:

Begagnade högtalare – Vad ska man tänka på när man köper?

Bästa högtalaren – Så hittar du din drömhögtalare!

Digitalt + Gammalt = WIN!

HD-ljud på det billigare sättet – spara tusenlappar!

Annonser

Lämna ett svar


* two = 10