Radford STA 25 Mk4/Series 4 – En sann HIFI raritet

10 maj, 2011 av admin Lämna en kommentar »

Radford STA25 Series 4 tillverkades av Woodside Electronics efter det att Arthur Radford gått i pension 1989 och avvecklat Radford Electronics, ett litet företag med ca 160 anställda. Woodside Electronics bildades av en lärling till Artur, Jonh Widgery och Mike Davis som drev Woodside Electronics ytterligare några år efter Arthur Radfords Död 1993.

Vårt exemplar ligger för tillfället på aktion genom tyska Ebay

Denna förstärkare tillverkades medan Arthur Radford levde och Woodside Electronics fick därför använda hans signatur som ett kvitto på att den var konstruerad och byggd efter Radfords originalritningar och principer. Den har serienummer 090 av 100 byggda.

Återigen så är detta en mycket kompetent förstärkare med en underbar ljudbild som definitivt kan tävla med dom bästa än idag och som dessutom bär på en spännande historia från två små London baserade företag. Företag som drevs av passion för ljud och vars konstruktioner står sig utmärkt än idag.

UPPDATERING:

Vi testar alltså markerna nu på Ebay. Men vi på REHIFI.SE är även intresserade av att köpa därifrån. Hjälp oss och skicka tips! Premier utlovas för bästa bud!

Carl (författare) & Max (redigerare) REHIFI.SE

Annonser

Lämna ett svar


+ three = 9