Infinity – 40 år av välljud

31 januari, 2011 av admin Lämna en kommentar »

Det anrika märket Infinity grundades år 1968. Grundarna bakom företaget hette Arnie Nudell, John Ulrick och Cary Christie. Deras mål var att utveckla högtalare i en rimlig prisnivå. Det var detta som skulle bli deras milstolpe och ultimat skulle bidra till att de kunde särskilja sig från sina konkurrenter.

Inifnity RS 9b. Mycket prisvärd allround högtalare.

Först ut som skulle representera detta tänk var under sent 80-tal Inifinitys Quantum serie.  De högtalarna använde sig av de numera kända EMIT-diskanterna och Watkins Woofern.  Emitterna var en typ av banddiskant – lätta, tunna och rappa. Ljudet som den återgav beskrivs av många användare som kristallklart och otroligt före sin tid.

Infinity utvecklade konceptet ett steg längre med  Reference-seiren – första högtalarelement i polypropen.  Något som låg hela 20år före sin tid!

Anmärkningsvärt är också att Infinity var pionjärer i ultra HiFi-rangen. Infinity IRS såldes 1980 för hela 65000 dollar!

Arnie Nudell – konstruktören bakom bl.a. Emit diskanterna/tweetern lämnade företaget när de såldes till Harman Kardon. Han gick vidare för att grunda företaget Genesis Technologies  – ett företag som rikatde in sig enbart på High-End högtalare.

Idag tillverkar Infinity inte enbart högtalare, utan också förstärkare av olika slag och audio för bilar. De vi minns dem bäst för är dock Kappa, Reference och RS serien.  Generellt sett är dessa trögdrivna så det krävs att du har en kraftfull förstärkare hemma, men du får en bra betoning på basen, varmt och fylligt ljud. Passar oftast bra till det mesta men anmärkningsvärt är att de hanterar rock-genren på ett mycket godkänt vis.

Annonser

Lämna ett svar


seven + 3 =