Genesis V, Nypris 216 000kr – lyssna på dem hos REHIFI.SE

5 oktober, 2009 av admin Lämna en kommentar »
Nypris 216 000kr!

Nypris 216 000kr!

Hur bra kan egentligen en högtalare låta?

Jag skulle vilja säga att det är betraktaren som sätter gränserna. Likt hur en vinprovsmakaren kan älska dyra viner och få fram 10 tals smaker där ungdomen med knapphet skulle kunna beskriva två, kan audiofilen älska dyra högtalare där alla delar av musiken framträder tydligt och artisten tycks sitta några meter framför en.

Genesis V tillhör det yttersta i högtalarväg. Varje högtalare är bestyckad med 4 stycken 8″ basar som drivs av ett separat 800W slutsteg. På framsidan har du även ett mellanregister, en dome samt en diskant. På baksidan har du ytterligare en diskant. Totalt väger varje högtalare 91kg! Resultatet blir en stor och mäktig högtalare som spelar makalöst bra! De totalt 8 stycken 8″ basarna (Ytan motsvarar att du skulle ha två stycken 23″ basar) tillsammans med servostyrningen ger en mycket kraftfull basåtergivning, en återgivning som dessutom är extremt djup. I vår konfiguration förstår man inte riktigt måttet av detta när man lyssnar. Det är när man ställer sig 20 m bort i verkstaden och skallret i lamporna hörs mer än ljudet från anläggningen man inser att högtalaren presterar i gränslandet mot det ouppnåeliga, vilket även stereotimes upplevt.

Närvaron är total, detaljerna hörs bra, men det finns en fara. Efter en del av provlyssningarna är det faktiskt skönt att vila öronen en stund. Högtalaren spelar nämligen så rent oavsett volym att man tenderar att höja och höja och HÖJA. Det tycks helt enkelt inte finnas någon övre gräns för när högtalaren ska krokna. Helt plötsligt sitter man där och lyssnar på en nivå som antagligen är skadlig, men det låter så fruktansvärt bra att man bara måste lyssna lite till…!

För er som ”kan smaka av vinet” finns högtalarna att provlyssna i vår butik.
De är uppkopplade tillsammans med bl.a. Holfi nb250 och vår Denon dcd-sa1.

Som vanligt kostar det en del när det smakar. Tur då att vi säljer begagnat och därmed har rejäla rabatter.
Kvittot som följde med detta paret Genesis V visar att de kostade 216 000kr när de var nya. I vårt exemplar har vi bl.a monterat i två helt nya domar och uppgraderat mellanregistret till den senaste versionen (rekommenderat av Genesis Technology).

Priset är satt till 79 000kr, 64% rabatt mot nypriset alltså och då är vårt exemplar dessutom uppgraderat.

Annonser

Lämna ett svar


- one = 3