Audiofilens extravaganta äventyr: Del 2

19 januari, 2010 av admin Lämna en kommentar »

Vi fortsätter våran del in i ogrundad forskning, science fiction och påståenden som rotar sig i något som nästan skulle likna magi. Det skulle kunna vara den senaste blaskromanen av J.K. Rowlings men tyvärr är det den mörka sidan av audiofili.

Härav följer vidare exempel på saker jag inte förstår att det kan finnas en marknad för:

200_blackbody2_MED

Blackbody- av lessloss Super Sci-fi. Det liknar ingenting annat och det den påstår är närmast rotad i något lika trovärdigt som Scientologi.  Budgeten här har nog gått till att hitta på referenser och plåta snygga bilder. Hör bara på detta.

The Blackbody utilizes particle/wave patterns to work, and therefore does not need to be wired to your gear. It needs only to be placed near your audio system, either on the gear itself, or on the floor or a nearby shelf. The device can be thought of as a sort of flashlight which shines at a 35 degree angle from its center.”

brilliantpebblesrocksandsand

Brilliant Pebbles – Briljant är ordet här. Och blind tro kryddat med en aning placebo. Fäst dina stenkulor vid dina kablars kontakter.

marigo-labs-signature-3d-mat-gold-large

3d mat – tredimensionellt! Ja varför inte. Klart den fungerar. Stoppa den på din SACD/CD skiva och den ”filtrerar” ut ett renare ljud. Men om jag droppar sarkasmen en aning så kan den teoretiskt fungera en aning om den reducer jittret.

AS_phase_corrector_2450dollarjpg

Acoustic System Phase Corrector Ta en bit av trä och en äggkopp i silver (syns tyvärr inte på bilden) och…ja just det, det är allt bakom denna cutting edge teknologi. Ställ den på vissa punkter i ditt rum så kommer den ta hand om dina ”Energy pockets” som din utrustning skickar ut. Rena kapet för 2000kr.

Så det var allt jag har stött på. Tipsa mig gärna om du även har stött på något. Något jag måste tillägga är att jag upptäckte mitt i mitt reportagé att ljudingenjören och geniet Dave Rat har varit inne på samma spår som det jag skriver om nu. Den mycket läsvärda bloggartikeln hittar ni här.

//Max Rehifi.se

Annonser

Lämna ett svar


- three = 3